Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/opleidingen/groningen%20(1).jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/opleidingen/groningen%20(1).jpg
Nieuws
12 juli 2022
Tweedaagse excursie naar Groningen met LPO 127 & 128
De deelnemers van LPO 127 & 128 brachten op 30 juni een bezoek aan Groningen voor een tweedaagse excursie.

Op 30 juni gingen de deelnemers van de LPO 127 & 128 op een tweedaagse excursie naar Groningen. De deelnemers van beide leergangen hebben deze (grotendeels) online gevolgd en dit uitstapje was dan ook een welkome en verdiende afsluiting! 

Bezoek aan winnend project NEPROM-prijs 2021
Op de eerste dag is er een bezoek gebracht aan het Forum Groningen, winnaar van de NEPROM-prijs 2021, waar Elzo Dijkhuis (gemeente Groningen) een rondleiding en lezing heeft verzorgd. Na de lunch werden de groepen door Miranda Venekamp-Brandt (VanWonen), Marjoleon Jongerius en Marleen Ritsema rondgeleid door het Ebbingekwartier, een bijzondere nieuwbouw wijk aan de rand van het historisch centrum. De eerste dag werd afgesloten met een lezing Dr. Jeannette Nijkamp (Professor Healthy Cities / Lector Gezonde Stad) en een heerlijk diner bij DOT Groningen. 

Groningen Forum.PNG

Schade aardbevingen maakt grote indruk
Dag twee start in Meerstad waar de deelnemers worden opgewacht door spreker Jornand Veldman (manager gebiedsontwikkeling Meerstad). In de middag vertrekt de bus naar Slochteren voor een gezellige lunch en een lezing van Henk van den Berg (National coördinator Groningen). In de middag rijdt het gezelschap verder naar het Overschild – Ontmoetingscentrum in Overschild om de dag af te sluiten met een lezing van George Kievitsbosch (gemeente midden Groningen) Dorpen in beweging (aardbevingsverhalen en -oplossing en vitaliteit kleine kernen. De deelnemers waren erg onder de indruk van de schade die de aardbevingen heeft aangericht en de verhalen hierover. 

Groningen aardbv.png

We kijken terug op twee hele leerzame, interessante en daarnaast zeer gezellige dagen! Grote dank aan alle sprekers en hun waardevolle bijdrages aan deze excursie!


https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/opleidingen/groningen%20(1).jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/opleidingen/groningen%20(1).jpg

Tags