Skip Navigation Linksdefault

Participatie voor Vastgoedprofessionals

De tweedaagse cursus Participatie voor vastgoedprofessionals is bedoeld voor iedereen die vanuit zijn of haar functie te maken heeft met participatievraagstukken. Verschillende professionals nemen je mee in de do’s en don'ts tijdens een participatietraject. Het programma is afwisselend en energiek.

Wat is het doel van de cursus?

Nu de nieuwe Omgevingswet van kracht is, krijgen vastgoedprofessionals steeds vaker te maken met participatievraagstukken. Na afloop van de cursus Participatie weet je:
o Waarom participatie nodig is en vooral ook waarom en wanneer het waardevol is om in te zetten;
o Welke onderdelen vanuit de Omgevingswet verplicht zijn;
o Welke vormen van participatie er zijn en wanneer je welk niveau inzet;
o Wat jouw rol als ontwikkelaar/initiatiefnemer is in participatieprocessen en wat de rol is van andere partners in het proces, zoals gemeenten; 
o Waar je op moet letten als je een participatietraject uitvoert (of laat uitvoeren) en wat wel en niet werkt.

Inhoud van de cursus

Met de komst van de Omgevingswet krijgen vastgoedprofessionals steeds vaker te maken met participatievraagstukken. Veel gemeenten werken nu al in de geest van de wet en leggen de verantwoordelijkheid voor het doorlopen van een participatietraject bij de vastgoedpartij als initiatiefnemer neer. Dat is positief. Een participatietraject doorlopen kan veel opleveren. Het kan zorgen voor een beter plan en soepele besluitvorming. Het is – als je het zorgvuldig insteekt – vooral ook leuk om te doen.
 
Hoe doe je dit goed als initiatiefnemer? Wat komt er allemaal bij kijken, waar moet je rekening mee houden, wie heeft welke rol en wat zijn de do’s en don'ts als je een participatietraject gaat starten? Dit soort vragen komt aan bod tijdens deze praktijkgerichte 2-daagse cursus Participatie voor vastgoedprofessionals.
 
Deelnemers kunnen casussen die in hun werksituatie spelen voorafgaand aan de cursus indienen. De docenten zullen tijdens de cursus aandacht besteden aan deze vraagstukken. 

Opzet van de cursus

De NEPROM organiseert deze cursus wederom in prettige samenwerking met De Wijde Blik, hét bureau voor gebiedscommunicatie met zeer veel ervaring in participatietrajecten. Deelnemers leren van professionals die komen spreken én van elkaar. Het programma is afwisselend en energiek. Een combinatie van luisteren en doen. Sprekers die we uitnodigen zijn van hoog niveau en we bieden een combinatie aan van theorie en vooral praktijk.​

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in de wereld van het vastgoed en vanuit zijn of haar functie te maken heeft met participatievraagstukken. Er zijn 20 plaatsen beschikbaar. 

Praktische informatie

  • Cursus Participatie voor Vastgoedprofessionals
  • Locatie: BaseCamp Nijverheidsweg 16A, Utrecht 
  • Data: dinsdag 17 september en dinsdag 1 oktober 2024
  • Deelname bedrag leden: € 1.150,-
  • Deelname bedrag niet-leden: € 1.450,-
  • De kosten zijn inclusief koffie/thee en lunches.
  • Programma: zie bijlage 

Aanmelden

Heb je interesse in deelname?  Meld je dan aan door rechts in het menu op de startdatum te klikken. Vervolgens meld je je aan via de blauwe knop 'Registreer je hier'. NEPROM-leden en deelnemers vanuit overheid hebben voorrang op deze cursus. ​


4e7b2672-557c-45b1-90d9-5a6f47195bfb
Data
Geen data beschikbaar...