Skip Navigation LinksOpleidingen

a90ebb77-cbe9-4a05-9da0-68a0c6699457
Opleiding
8 april 2021
Masterclass Conceptontwikkeling ronde 17 VOL

Tools en inspiratie voor onderscheidende vastgoed- en gebiedsconcepten. Het ontwikkelen van krachtige en overtuigende concepten is een complex proces. Het vergt creativiteit, kennis, visie en realiteitszin. Tijdens de Masterclass Conceptontwikkeling leer je hoe conceptontwikkeling werkt en ga je aan de slag met actuele uitdagingen.

6588a119-b3a8-4531-9efa-3dace8eb59ff

Docenten en gastsprekers uit de praktijk stimuleren je om op een andere manier naar projecten te kijken, je te laten verrassen en je blik te verbreden. Tijdens de locatiebezoeken word je geconfronteerd met inspirerende praktijkvoorbeelden. Het is een mix van leren, zien, doen en beleven. Je maakt je persoonlijke toolbox als vastgoedprofessional compleet met direct toepasbare methoden en technieken.


Waarom deze masterclass? 

  • Leer hoe je sterke en onderscheidende vastgoedconcepten ontwikkelt.
  • Vul je toolbox met handige methoden en technieken voor de ontwikkelfase.
  • Laat je inspireren door actuele voorbeelden van nieuwe en gerealiseerde concepten.

Voor wie?

Heb je een aantal jaren ervaring als vastgoedprofessional en ben je toe aan vernieuwing en verdieping? Wil je andere dimensies van je vakgebied leren kennen, een volgende stap in je carrière zetten of ben je op zoek naar inspiratie? Ben je betrokken bij de beginfase van projecten of gebiedsontwikkeling, bijvoorbeeld bij een ontwikkelaar, gemeente, bouwer of woningcorporatie en wil je je verder ontwikkelen? Dan is deze masterclass iets voor jou. 

De docenten: toppers uit de praktijk

Toonaangevende architecten, conceptontwikkelaars, stedenbouwers en vastgoedexperts nemen delen van het programma voor hun rekening. Stuk voor stuk toppers op hun eigen terrein. De docenten en gastsprekers zijn met zorg geselecteerd op hun vakkennis, visie en praktijkervaring. Hun taak is deelnemers te inspireren aan de hand van praktijkvoorbeelden en hen te prikkelen om breder te kijken. De masterclass wordt begeleid door Paul Splinter en hoofddocent Bas van Schelven.

Bouwstenen van het programma

Jaarlijks wordt de Masterclass Conceptontwikkeling opnieuw vormgegeven. De belangrijkste bouwstenen van het programma zijn:

  • De toolbox van de conceptontwikkelaar;
  • Concepten in de praktijk: vastgoed- en gebiedsconcepten;
  • Conceptmatig ontwikkelen en de implementatie van concepten;
  • Je rol als ontwikkelaar, reflectie op attitude, competenties, persoonlijke effectiviteit;
  • Nieuwe inzichten direct toepassen: samen werken aan een eindcasus.
Om een indruk te krijgen van het programma vind je onder downloads in de rechterkolom het programma van MCCO ronde 16. Het programma van ronde 17 zal, naast een aantal nieuwe gastsprekers en onderdelen, grotendeels dezelfde invulling hebben.

Data

Startdatum Masterclass Conceptontwikkeling: donderdag 8 april 2021
De masterclass duurt zes maanden (april 2021 t/m september 2021).
Er zijn drie blokken van drie dagen, aangevuld met twee losse dagen.
Data zijn nog onder voorbehoud

BLOK 1:               8 t/m 10 april 2021
MCCO Atelier:  woensdag 12 mei 2021
BLOK 2:               10 t/m 12 juni 2021
MCCO Stadslab:     donderdag 8 juli 2021
BLOK 3:               16 t/m 18 september 2021

Kosten

Ledenprijs: € 4.950,- excl. btw
Prijs voor overheid: €5.350,- btw
Prijs voor niet-leden: € 5.750,- excl. btw
Verblijfkosten: € 2.000,- excl. btw

Interesse in deelname?

Deze Masterclass zit helaas vol. Stuur een e-mail naar opleidingen@neprom.nl o.v.v. 'Interesse Masterclass Conceptontwikkeling' met je contactgegevens. Wij houden je dan op de hoogte. 

Ben je tenminste drie jaar in dienst van de rijksoverheid? Dan is de kans groot dat je gebruik kunt maken van een scholing subsidie van maximaal €1.000! Bekijk de voorwaarden van de scholingsregeling Blik vooruit.

40540fea-544f-485a-ac11-ea4f7da2dc99
Downloads
Geen downloads beschikbaar...