Skip Navigation LinksOpleidingen

e07c131d-0683-4e17-9586-d19c1849a214
Opleiding
12 november 2020
Masterclass Conceptontwikkeling ronde 17

Tools en inspiratie voor onderscheidende vastgoed- en gebiedsconcepten. Het ontwikkelen van krachtige en overtuigende concepten is een complex proces. Het vergt creativiteit, kennis, visie en realiteitszin. Tijdens de Masterclass Conceptontwikkeling leer je hoe conceptontwikkeling werkt en ga je aan de slag met actuele uitdagingen.

669e75d3-673b-4701-82ee-518d7ab9eaf9

Docenten en gastsprekers uit de praktijk stimuleren je om op een andere manier naar projecten te kijken, je te laten verrassen en je blik te verbreden. Tijdens de locatiebezoeken word je geconfronteerd met inspirerende praktijkvoorbeelden. Het is een mix van leren, zien, doen en beleven. Je maakt je persoonlijke toolbox als vastgoedprofessional compleet met direct toepasbare methoden en technieken.


Waarom deze masterclass? 

  • Leer hoe je sterke en onderscheidende vastgoedconcepten ontwikkelt.
  • Vul je toolbox met handige methoden en technieken voor de ontwikkelfase.
  • Laat je inspireren door actuele voorbeelden van nieuwe en gerealiseerde concepten.

Voor wie?

Heb je een aantal jaren ervaring als vastgoedprofessional en ben je toe aan vernieuwing en verdieping? Wil je andere dimensies van je vakgebied leren kennen, een volgende stap in je carrière zetten of ben je op zoek naar inspiratie? Ben je betrokken bij de beginfase van projecten of gebiedsontwikkeling, bijvoorbeeld bij een ontwikkelaar, gemeente, bouwer of woningcorporatie en wil je je verder ontwikkelen? Dan is deze masterclass iets voor jou. 

De docenten: toppers uit de praktijk

Toonaangevende architecten, conceptontwikkelaars, stedenbouwers en vastgoedexperts nemen delen van het programma voor hun rekening. Stuk voor stuk toppers op hun eigen terrein. De docenten en gastsprekers zijn met zorg geselecteerd op hun vakkennis, visie en praktijkervaring. Hun taak is deelnemers te inspireren aan de hand van praktijkvoorbeelden en hen te prikkelen om breder te kijken. De masterclass wordt begeleid door Paul Splinter en hoofddocent Bas van Schelven.

Bouwstenen van het programma

Jaarlijks wordt de Masterclass Conceptontwikkeling opnieuw vormgegeven. De belangrijkste bouwstenen van het programma zijn:

  • De toolbox van de conceptontwikkelaar;
  • Concepten in de praktijk: vastgoed- en gebiedsconcepten;
  • Conceptmatig ontwikkelen en de implementatie van concepten;
  • Je rol als ontwikkelaar, reflectie op attitude, competenties, persoonlijke effectiviteit;
  • Nieuwe inzichten direct toepassen: samen werken aan een eindcasus.
Om een indruk te krijgen van het programma vind je onder downloads in de rechterkolom het programma van MCCO ronde 16. Het programma van ronde 17 zal, naast een aantal nieuwe gastsprekers en onderdelen, grotendeels dezelfde invulling hebben.

Data

Startdatum Masterclass Conceptontwikkeling: donderdag 12 november 2020
De masterclass duurt zes maanden (november 2020 t/m april 2021).
Er zijn drie blokken van drie dagen, aangevuld met twee losse dagen.
Data zijn nog onder voorbehoud

BLOK 1:               12 t/m 14 november 2020
MCCO Atelier:  vrijdag 11 december 2020
BLOK 2:                21 t/m 23 januari 2021
MCCO Stadslab:     vrijdag 5 maart 2021
BLOK 3:               1 t/m 3 april 2021

Kosten

Ledenprijs: € 4.950,- excl. btw
Prijs voor overheid: €5.350,- btw
Prijs voor niet-leden: € 5.750,- excl. btw
Verblijfkosten: € 2.000,- excl. btw

Doe mee

Schrijf je direct in door op de knop 'direct inschrijven' te klikken en vul je gegevens in. Zodra we je gegevens hebben ontvangen, ontvang je een bevestiging van je registratie en zal er gevraagd worden naar je cv en motivatie.  Of reserveer alvast je plaats in de Masterclass Conceptontwikkeling door een mail met je contactgegevens te sturen naar opleidingen@neprom.nl o.v.v. 'optie masterclass conceptontwikkeling 17'. 

Ben je tenminste drie jaar in dienst van de rijksoverheid? Dan is de kans groot dat je gebruik kunt maken van een scholing subsidie van maximaal €1.000! Bekijk de voorwaarden van de scholingsregeling Blik vooruit.

dae72303-1fc4-467a-936f-68f9250217be