Skip Navigation LinksOpleidingen

099eee37-55c4-4237-8607-e073bc406936
Opleiding
10 maart 2022
Leergang Projectontwikkeling ronde 130
Al 35 jaar lang staat de Leergang Projectontwikkeling garant voor actuele vakkennis. Ben jij ook op zoek naar bredere bagage op het gebied van vastgoed- en locatieontwikkeling? Dan is deze gerenommeerde leergang wellicht iets voor jou.
6a0f45ab-1345-4f97-af25-58d44150e51d
Waarom deze leergang?
Als professional op het gebied van locatie- en projectontwikkeling wordt er veel van je gevraagd. Zo heb je te maken met vele actoren, belangen en wet- en regelgeving. Om locatie- en projectontwikkeling te laten slagen is goede samenwerking tussen de verschillende actoren dan ook cruciaal. Dat vraagt om de nodige bagage, zeker in een tijd waarin kennis en creativiteit doorslaggevende succesfactoren zijn. De Leergang Projectontwikkeling biedt deze rugzak die je van A tot Z inzicht geeft in het vak en in de werkwijze van de verschillende actoren die bij project- en locatieontwikkeling zijn betrokken. De kennis die wordt opgedaan wordt bovendien direct toegepast in een casusopdracht die gedurende de leergang in groepen wordt gemaakt. Niet alleen doe je veel kennis op bij de Leergang, het is ook een uitstekende versterking voor je netwerk in de branche die bijdraagt aan het begrip voor de belangen van de verschillende spelers.

Welke onderwerpen komen aan bod?
In vier blokken van twee dagen doorlopen we het hele vastgoedontwikkelingsproces. Van het bepalen van de kaders, het rond rekenen van een ontwerp, het managen van het traject met de bijbehorende spelregels tot en met de realisatie. Per blok wordt een onderdeel op hoofdlijnen behandeld en komen alle do’s en don’ts aan bod.

Wie zijn de docenten?
Ruim 20 specialisten uit de praktijk van publieke en private zijde zetten al hun kennis en ervaring in om jou te inspireren en wegwijs te maken, waaronder: Richard Reulink (IDVR Planontwikkeling & Vastgoedadvies B.V.), Françoise Dechense (DECHESNE the company BV), Marjolein van Bekhoven en Ralph van der Kooij (Loyens & Loeff), Wilco van Oosten (Inbo Architecten), Pierre van Rossum (gemeente Amsterdam), Redmar Wolf (Baker McKenzie), Tineke Groenewegen (Blauwhoed), Pascal Sijstermans (Sumcity Advisory), Boris van der Gijp (Syntrus Achmea RE & Finance), Rob van Kalmthout (Heijmans Vastgoed), Erik Faber (Fakton), Sven Schroots en Hélène Schepens (AKRO Consult), Bas van de Griendt,(Stratego Advies), Jan van Duijvendijk (Barnsteen Advocatuur), Frank Heyligers (Sumcity Advisory), Erika Samuels Brusse (SOURCE.Law), Robert Dackus (3W Real Estate), Antoinette Kemper (Rebel Group), Rutger te Grotenhuis (Rebel Finance & Transactions B.V), Sylvie Banning (Banning Projects), Hester van Buren (Rochdale), Leon Bobbe (de Key), Bert van Eekelen (VPR Consultants), Frank Scherrenberg (Target Result).

De leergang wordt begeleid door de 2 hoofddocenten Françoise Dechesne (DECHESNE the company BV /NEPROM) en Hella Hendriks (Hendriks CPO/NEPROM).

Voor wie is de leergang bedoeld?
De leergang is bedoeld voor alle medewerkers van projectontwikkelingsmaatschappijen (projectontwikkelaars, planeconomen en bijvoorbeeld ook HR en marketing) en voor iedereen die bij beleggers, gemeenten, corporaties, ontwerpbureaus of adviesbureaus bij het vastgoedproces betrokken is. Naast medewerkers van NEPROM-leden zijn ook deelnemers van niet-leden, overheden en corporaties welkom. Dat draagt bij aan het wederzijdse begrip en vergroot het netwerk van de deelnemers. Deelnemers hebben naast een afgeronde HBO-opleiding minimaal twee jaar relevante werkervaring.

Casus
Tijdens de Leergang Projectontwikkeling wordt veel kennis overgedragen door praktijkdocenten. De Leergang kent geen tentamens. Om een praktische aanvulling te geven aan de opgedane theoretische kennis werk je samen met een aantal medecursisten aan een casus. De leergang wordt afgesloten met presentatie van de casus aan een jury. De casusgroepen bestaan uit 4-6 deelnemers met een zo divers mogelijke achtergrond. Bij aanvang van de leergang word je geïnformeerd over de samenstelling van jouw groep en krijg je de casus uitgereikt.
Je werkt de casus samen met je groep uit. In het tweede blok krijg je een uitgebreide toelichting op de casus en kun je alvast met je groep aan de slag. Tijdens de leergang zijn een aantal dagdelen gereserveerd voor het werken aan de casus met jouw groep. Buiten de lesblokken ga je ook aan de slag met je groep en bezoek je de locatie van de casus. Je verzamelt samen met je groep informatie en jullie doen voorbereidend werk voor het maken van een investeringsvoorstel en de presentatie van de casus. Naast de hiervoor bestemde lesblokken vergt de casus nog een redelijke tijdsinvestering.

Praktijkexcursie 
Als onderdeel van de leergang ga je een ochtend op praktijkexcursie door de stad Utrecht.

Datum, locatie en kosten
4 blokken + 3 dagen met een doorlooptijd van 4 tot 5 maanden. Jaarlijks starten we met 2 leergangen in het voorjaar en twee leergangen in het najaar. De data voor de leergang ronde 130 zijn:
2022 - Ronde 130
Hoofddocent: Hella Hendriks

Blok 1 Een introductie, het vak en de kaders
10 maart 2022 (09.30 - 21.30 uur)
Overnachting Zeist
11 maart 2022 (09.00 - 20.00 uur)

Blok 2 Tekenen en Rekenen
31 maart 2022 (09.30 uur - 21.30 uur)
Overnachting n.t.b.
1 april 2022 (09.00 uur - 20.00 uur)

Kennis en casus
22 april 2022 (09.00 uur - 17.00 uur)

Blok 3 Spelers en Spelregels
19 mei 2022 (09.30 - 21.30 uur)
Overnachting Utrecht
20 mei 2022 (09.00 - 20.00 uur)

Blok 4 Op naar de Realisatie
2 juni 2022 (09.30 - 21.30 uur)
Overnachting Utrecht
3 juni 2022 (09.00 - 20.00 uur)

De werkplaats
17 juni 2022 (09.00 - 17.00 uur)

De uitdaging
1 juli 2022 (09.00 - 15.00 uur)
 

 
Cursusprijs
Werkzaam bij NEPROM- lidbedrijf:      € 4.750,- (excl. btw en arrangementen, incl. cursusmateriaal)
Werkzaam bij overheid:                        € 5.100,- (excl. btw en arrangementen, incl. cursusmateriaal)
Werkzaam overig:                                 € 5.450, - (excl. btw en arrangementen, incl. cursusmateriaal)

Deelnemers ontvangen de volgende boeken: het Handboek Projectontwikkeling van de NEPROM, Zo werkt gebiedsontwikkeling, Vastgoedrekenen met spreadsheets, Onroerende zaken, btw en overdrachtsbelasting. Daarnaast ontvangen zij aanvullende actuele artikelen.

Verblijfkosten
€ 1.500,- (excl. btw en excl. parkeerkosten) in totaal (voor alle overnachtingen, lunches en diners tijdens de Leergang Projectontwikkeling).

Cursuslocatie
Blok 1: Hotel Oud London in Zeist
Blok 2: n.t.b.
Blok 3: Hotel Oud London in Zeist 
Blok 4: Hotel Inntel City Centre in Utrecht

Interesse?
Wil je je aanmelden voor een van onze leergangen? Klik dan op de knop 'Registreer je hier' in de rechterkolom van deze pagina. Zodra we je aanmelding hebben ontvangen, ontvang je een bevestiging van je registratie en zal er nog gevraagd worden naar je cv en motivatie. Pas nadat wij alle documenten hebben ontvangen en je voldoet aan de toelatingseisen voor de opleiding, ontvang je een bevestiging van deelname.
Let op: NEPROM behoudt het recht om na het niet tijdig ontvangen van de documenten je úit te sluiten van deelname.

Optie nemen?
Wil je meedoen maar wacht je nog op toestemming van je leidinggevende of wil je er nog even over nadenken? Dan kun je een optie nemen op een deelnemersplaats. Mail dan “optie nemen deelname LPO 130“ naar opleidingen@neprom.nl. We houden de optie 3 weken voor je vast. Na 3 weken komt de optie te vervallen.

Ben je tenminste drie jaar in dienst van de rijksoverheid? Dan is de kans groot dat je gebruik kunt maken van een scholing subsidie van maximaal €1.000! Bekijk de voorwaarden van de scholingsregeling Blik vooruit. 
 
83e9be79-6ff7-41e5-9fce-d13d71c7c8e3