Skip Navigation LinksOpleidingen

6568dc6e-58af-49ad-ba29-69d4aa4569c5
Opleiding
2 november 2021
Juridische Aspecten van Projectontwikkeling 2021 - VOL

In deze cursus maken docenten je wegwijs in de meest elementaire en belangrijkste aspecten van het contractenrecht en de bouwregelgeving, met de focus op de projectontwikkelingspraktijk.

a926ed15-25e3-4148-b554-3338d5130475

Wat is het doel van de cursus?
Het is niet de bedoeling om een “halve jurist” van je te maken. De cursus gaat niet dieper dan nodig. Het gaat erom dat je met de basiskennis die je in deze cursus opdoet binnen je vakgebied (nog) beter in staat zult zijn om de risico’s te signaleren en te beheersen.

Inhoud van de cursus
In de cursus maken docenten je wegwijs in de meest elementaire en belangrijke aspecten van het contractenrecht en de bouwregelgeving, met de focus op de projectontwikkelingspraktijk. Je leert waar je bij een project op moet letten, waar de juridische en fiscale valkuilen zitten en hoe je jezelf het beste tegen de risico’s kunt indekken.

De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:

  • Grondverwerving en samenwerken met gemeenten, door Georg Huith (Pels Rijcken)
  • Omgevingsrecht, door Erika Samuels Brusse (Source.law)
  • Verkoop aan de consument, door Frank van Cassel (Cassel Advocatuur)
  • Verkoop aan de belegger, door Karen Quist (Quist Legal)
  • Fiscale Aspecten, door René van der Paardt (AKD)

Voor wie is de cursus bedoeld?
De cursus is bedoeld voor de niet juridisch geschoolde medewerkers bij een projectontwikkelaar, zoals bijvoorbeeld projectmanagers, commercieel managers, financieel managers, medewerkers marketing en verhuur, technisch medewerkers.

Praktische informatie
Data: 2 november en 16 november 2021
Locatie: omgeving Utrecht
Kosten: € 1.295,- per persoon (excl. btw). Voor NEPROM-leden € 995,- per persoon (excl. btw). De kosten zijn inclusief koffie/thee en lunches.

Aanmelden
Helaas zit deze cursus vol. Heb je interesse in deelname? Mail dan “Interesse JAP” naar opleidingen@neprom.nl.  We kunnen je dan mailen indien er een plek vrijkomt. Tevens houden we je dan op de hoogte van de data van de volgende cursus in 2022.

Ben je tenminste drie jaar in dienst van de rijksoverheid? Dan is de kans groot dat je gebruik kunt maken van een scholing subsidie van maximaal €1.000! Bekijk de voorwaarden van de scholingsregeling Blik vooruit.

129674cb-dea0-4213-9879-8aa6cfa63fc3