Skip Navigation LinksOpleidingen

c0e366f3-95fa-4d93-bbdc-460b10aa2ebf
Opleiding
4 november 2021
Leergang Projectontwikkeling ronde 128 VOL
Al 35 jaar lang staat de Leergang Projectontwikkeling garant voor actuele vakkennis. Ben jij ook op zoek naar bredere bagage op het gebied van vastgoed- en locatieontwikkeling? Dan is deze gerenommeerde leergang wellicht iets voor jou.
222ecdd4-56f3-4dba-8fdc-c3b77d6331b6
Heb je interesse in de LPO?
Per jaar vinden er 4 LPO rondes plaats met 25 deelnemers. Voor 2022 zitten alle 4 de rondes al vol. Het duurt dus nog even voordat je deel kunt nemen. Wel kan je je aanmelden voor de wachtlijst voor een plek in 2023. Zodra de data bekend zijn zullen wij je informeren. 
Je ontvangt vanuit de NEPROM een mail met de link naar de website met de nieuwe data, zodat je je direct kunt aanmelden voor één van de rondes in 2023.

Heb je interesse in deelname? Mail dan naar opleidingen@neprom.nl o.v.v. Wachtlijst LPO. 

Waarom deze leergang?
Als professional op het gebied van locatie- en projectontwikkeling wordt er veel van je gevraagd. Zo heb je te maken met vele actoren, belangen en wet- en regelgeving. Om locatie- en projectontwikkeling te laten slagen is goede samenwerking tussen de verschillende actoren dan ook cruciaal. Dat vraagt om de nodige bagage, zeker in een tijd waarin kennis en creativiteit doorslaggevende succesfactoren zijn. De Leergang Projectontwikkeling biedt deze rugzak die je van A tot Z inzicht geeft in het vak en in de werkwijze van de verschillende actoren die bij project- en locatieontwikkeling zijn betrokken. De kennis die wordt opgedaan wordt bovendien direct toegepast in een casusopdracht die gedurende de leergang in groepen wordt gemaakt. Niet alleen doe je veel kennis op bij de Leergang, het is ook een uitstekende versterking voor je netwerk in de branche die bijdraagt aan het begrip voor de belangen van de verschillende spelers.

Welke onderwerpen komen aan bod?
In vier blokken van twee dagen doorlopen we het hele vastgoedontwikkelingsproces. Van het bepalen van de kaders, het rond rekenen van een ontwerp, het managen van het traject met de bijbehorende spelregels tot en met de realisatie. Per blok wordt een onderdeel op hoofdlijnen behandeld en komen alle do’s en don’ts aan bod.

Wie zijn de docenten?
Ruim 20 specialisten uit de praktijk van publieke en private zijde zetten al hun kennis en ervaring in om jou te inspireren en wegwijs te maken, waaronder: Richard Reulink (IDVR Planontwikkeling & Vastgoedadvies B.V.), Françoise Dechense (DECHESNE the company BV), Marjolein van Bekhoven en Ralph van der Kooij (Loyens & Loeff), Wilco van Oosten (Inbo Architecten), Pierre van Rossum (gemeente Amsterdam), Redmar Wolf (Baker McKenzie), Tineke Groenewegen (Blauwhoed), Pascal Sijstermans (Sumcity Advisory), Boris van der Gijp (Syntrus Achmea RE & Finance), Rob van Kalmthout (Heijmans Vastgoed), Erik Faber (Fakton), Sven Schroots en Hélène Schepens (AKRO Consult), Bas van de Griendt,(Stratego Advies), Jan van Duijvendijk (Barnsteen Advocatuur), Frank Heyligers (Sumcity Advisory), Erika Samuels Brusse (SOURCE.Law), Robert Dackus (3W Real Estate), Antoinette Kemper (Rebel Group), Rutger te Grotenhuis (Rebel Finance & Transactions B.V), Sylvie Banning (Banning Projects), Hester van Buren (Rochdale), Leon Bobbe (de Key), Bert van Eekelen (VPR Consultants), Frank Scherrenberg (Target Result).

De leergang wordt begeleid door de 2 hoofddocenten Françoise Dechesne (DECHESNE the company BV /NEPROM) en Hella Hendriks (Hendriks CPO/NEPROM).

Voor wie is de leergang bedoeld?
De leergang is bedoeld voor alle medewerkers van projectontwikkelingsmaatschappijen (projectontwikkelaars, planeconomen en bijvoorbeeld ook HR en marketing) en voor iedereen die bij beleggers, gemeenten, corporaties, ontwerpbureaus of adviesbureaus bij het vastgoedproces betrokken is. Naast medewerkers van NEPROM-leden zijn ook deelnemers van niet-leden, overheden en corporaties welkom. Dat draagt bij aan het wederzijdse begrip en vergroot het netwerk van de deelnemers. Deelnemers hebben naast een afgeronde HBO-opleiding minimaal twee jaar relevante werkervaring.

Casus
Tijdens de Leergang Projectontwikkeling wordt veel kennis overgedragen door praktijkdocenten. De Leergang kent geen tentamens. Om een praktische aanvulling te geven aan de opgedane theoretische kennis werk je samen met een aantal medecursisten aan een casus. De leergang wordt afgesloten met presentatie van de casus aan een jury. De casusgroepen bestaan uit 4-6 deelnemers met een zo divers mogelijke achtergrond. Bij aanvang van de leergang word je geïnformeerd over de samenstelling van jouw groep en krijg je de casus uitgereikt.
Je werkt de casus samen met je groep uit. In het tweede blok krijg je een uitgebreide toelichting op de casus en kun je alvast met je groep aan de slag. Tijdens de leergang zijn een aantal dagdelen gereserveerd voor het werken aan de casus met jouw groep. Buiten de lesblokken ga je ook aan de slag met je groep en bezoek je de locatie van de casus. Je verzamelt samen met je groep informatie en jullie doen voorbereidend werk voor het maken van een investeringsvoorstel en de presentatie van de casus. Naast de hiervoor bestemde lesblokken vergt de casus nog een redelijke tijdsinvestering.

Praktijkexcursie 
Als onderdeel van de leergang ga je een ochtend op praktijkexcursie door de stad Utrecht.

Datum, locatie en kosten
4 blokken + 3 dagen met een doorlooptijd van 4 tot 5 maanden. Jaarlijks starten we met 2 leergangen in het voorjaar en twee leergangen in het najaar. De data voor de leergang ronde 128 in het najaar zijn.
2021/2022 - Ronde 128
Hoofddocent: n.t.b.

Blok 1 Een introductie, het vak en de kaders
4 november 2021 (09.30 - 21.30 uur)
Overnachting Zeist
5 november 2021 (09.00 - 20.00 uur)

Blok 2 Tekenen en Rekenen
18 november 2021 (09.30 uur - 21.30 uur)
Overnachting Breda
19 november 2021 (09.00 uur - 20.00 uur)

Kennis en casus
10 december 2021 (09.00 uur - 17.00 uur)

Blok 3 Spelers en Spelregels
13 januari 2022 (09.30 - 21.30 uur)
Overnachting Zeist
14 januari 2022 (09.00 - 20.00 uur)

Blok 4 Op naar de Realisatie
10 februari 2022 (09.30 - 21.30 uur)
Overnachting Utrecht
11 februari 2022 (09.00 - 20.00 uur)

De werkplaats
11 maart 2022 (09.00 - 17.00 uur)

De uitdaging
25 maart 2022 (09.00 - 15.00 uur)
 

 
Cursusprijs
Werkzaam bij NEPROM- lidbedrijf:      € 4.750,- (excl. btw en arrangementen, incl. cursusmateriaal)
Werkzaam bij overheid:                        € 5.100,- (excl. btw en arrangementen, incl. cursusmateriaal)
Werkzaam overig:                                 € 5.450, - (excl. btw en arrangementen, incl. cursusmateriaal)

Deelnemers ontvangen de volgende boeken: het Handboek Projectontwikkeling van de NEPROM, Zo werkt gebiedsontwikkeling, Vastgoedrekenen met spreadsheets, Onroerende zaken, btw en overdrachtsbelasting. Daarnaast ontvangen zij aanvullende actuele artikelen.

Verblijfkosten
€ 1.500,- (excl. btw en excl. parkeerkosten) in totaal (voor alle overnachtingen, lunches en diners tijdens de Leergang Projectontwikkeling).

Cursuslocatie
Blok 1: Hotel Oud London in Zeist
Blok 2: Hotel Apollo in Breda
Blok 3: Hotel Oud London in Zeist
Blok 4: Hotel Inntel City Centre in Utrecht

Interesse?
Helaas zit de Leergang Projectontwikkeling ronde 128 vol, maar je kunt wel alvast een vrijblijvende optie nemen op ronde 132. Ronde 132 zal starten in november 2022. Voor een vrijblijvende optie mail je naar opleidingen@neprom.nl. Je wordt dan op de hoogte gehouden wanneer de data voor deze ronde bekend zijn en je je definitief kunt aanmelden.

Ben je tenminste drie jaar in dienst van de rijksoverheid? Dan is de kans groot dat je gebruik kunt maken van een scholing subsidie van maximaal €1.000! Bekijk de voorwaarden van de scholingsregeling Blik vooruit. 
 
e99248e1-643b-475c-b6c8-c5ac8bbfe8c0