Skip Navigation LinksOpleidingen

f3d4679b-e17d-415b-a0fa-fc8e8cd7df8f
Opleiding
7 september 2023
Masterclass Conceptontwikkeling ronde 20
Tools en inspiratie voor onderscheidende vastgoed- en gebiedsconcepten. Het ontwikkelen van krachtige en overtuigende concepten is een complex proces. Het vergt creativiteit, kennis, visie en realiteitszin. Tijdens de Masterclass Conceptontwikkeling leer je hoe conceptontwikkeling werkt en ga je aan de slag met actuele uitdagingen.
6ddf493e-ec60-4377-8b30-7d13ad436df2

Docenten en gastsprekers uit de praktijk stimuleren je om op een andere manier naar projecten te kijken, je te laten verrassen en je blik te verbreden. Tijdens de locatiebezoeken word je geconfronteerd met inspirerende praktijkvoorbeelden. Het is een mix van leren, zien, doen en beleven. Je maakt je persoonlijke toolbox als vastgoedprofessional compleet met direct toepasbare methoden en technieken.


Waarom deze masterclass? 

  • Leer hoe je sterke en onderscheidende vastgoedconcepten ontwikkelt.
  • Vul je toolbox met handige methoden en technieken voor de ontwikkelfase.
  • Laat je inspireren door actuele voorbeelden van nieuwe en gerealiseerde concepten.

Voor wie?

Heb je een aantal jaren ervaring als vastgoedprofessional en ben je toe aan vernieuwing en verdieping? Wil je andere dimensies van je vakgebied leren kennen, een volgende stap in je carrière zetten of ben je op zoek naar inspiratie? Ben je betrokken bij de beginfase van projecten of gebiedsontwikkeling, bijvoorbeeld bij een ontwikkelaar, gemeente, bouwer of woningcorporatie en wil je je verder ontwikkelen? Dan is deze masterclass iets voor jou. 

De docenten: toppers uit de praktijk

Toonaangevende architecten, conceptontwikkelaars, stedenbouwers en vastgoedexperts nemen delen van het programma voor hun rekening. Stuk voor stuk toppers op hun eigen terrein. De docenten en gastsprekers zijn met zorg geselecteerd op hun vakkennis, visie en praktijkervaring. Hun taak is deelnemers te inspireren aan de hand van praktijkvoorbeelden en hen te prikkelen om breder te kijken. De masterclass wordt begeleid door Paul Splinter en hoofddocent Bas van Schelven.

Bouwstenen van het programma

Jaarlijks wordt de Masterclass Conceptontwikkeling opnieuw vormgegeven. De belangrijkste bouwstenen van het programma zijn:

  • De toolbox van de conceptontwikkelaar;
  • Concepten in de praktijk: vastgoed- en gebiedsconcepten;
  • Conceptmatig ontwikkelen en de implementatie van concepten;
  • Je rol als ontwikkelaar, reflectie op attitude, competenties, persoonlijke effectiviteit;
  • Nieuwe inzichten direct toepassen: samen werken aan een eindcasus.
Om een indruk te krijgen van het programma vind je onder downloads in de rechterkolom het programma van MCCO ronde 18. Het programma van ronde 19 zal, naast een aantal nieuwe gastsprekers en onderdelen, grotendeels dezelfde invulling hebben.
 

Data

Startdatum Masterclass Conceptontwikkeling: donderdag 7 september 2023
De masterclass duurt zes maanden (september 2023 t/m januari 2024).
Er zijn drie blokken van drie dagen, aangevuld met twee losse dagen.
Data zijn nog onder voorbehoud

Blok 1 : 7 t/m 9 september 2023
Atelier vrijdag 6 oktober 2023:
Blok 2: 9 t/m 11 november 2023: 
Stadslab : vrijdag 8 december 2023
Blok 3 : 25 t/m 27 januari 2024

Kosten

Ledenprijs: € 5.650, - (excl. btw)
Prijs voor overheid: € 5.650, - (excl. btw)
Prijs voor niet-leden: € 6.450, - (excl. btw)
Verblijfkosten: € 2.300, - (excl. btw en excl. parkeerkosten)

Doe mee

Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor ronde 20 met startdatum 7 september 2023.
Als je geïnteresseerd bent aarzel niet om je op te geven voor een plek op deze lijst. Stuur daartoe een verzoek naar s.moleveld@neprom.nl.
Zodra we je gegevens hebben ontvangen, ontvang je een bevestiging van je registratie en zal er gevraagd worden naar je cv en motivatie.  

Ben je tenminste drie jaar in dienst van de rijksoverheid? Dan is de kans groot dat je gebruik kunt maken van een scholing subsidie van maximaal €1.000,-. Bekijk de voorwaarden van de scholingsregeling Blik vooruit.
a740e950-646b-48c0-8491-8b963a8d067c
Downloads
Geen downloads beschikbaar...