88f6f1f9-e6f9-4aff-82e0-66b614065d2a
Opleiding
29 juli 2020
Leergang Projectontwikkeling Summercourse LPO 124
De NEPROM organiseert in de zomermaanden de Leergang Projectontwikkeling Summercourse. Ben jij ook op zoek naar bredere bagage op het gebied van vastgoed- en locatieontwikkeling en wil je dit in een relatief korte periode ontwikkelen? Dan is deze Summercourse wellicht iets voor jou.
56c50d39-793c-467c-a825-439b951a0fb9
Waarom deze Summercourse?
Tijdens de bouwvak in de zomer is vaak de werkdruk minder hoog. Een mooie tijd om daarom eens na te denken over je eigen ontwikkeling. De NEPROM organiseert om die reden in de zomermaanden de Leergang Projectontwikkeling Summercourse. Ben jij ook op zoek naar bredere bagage op het gebied van vastgoed- en locatieontwikkeling en wil je dit in een relatief korte periode ontwikkelen? Dan is deze Summercourse wellicht iets voor jou. De Summercourse start op 29 juli. Niet alleen doe je tijdens de Summercourse veel kennis op, het is ook een uitstekende versterking voor je netwerk in de branche die bijdraagt aan het begrip voor de belangen van de verschillende spelers. De Leergang Projectontwikkeling biedt deze rugzak die je van a tot z inzicht geeft in het vak en in de werkwijze van de verschillende actoren die bij project- en locatieontwikkeling zijn betrokken.

Welke onderwerpen komen aan bod?
In vier blokken doorlopen we het hele vastgoedontwikkelingsproces. Van het bepalen van de kaders, het rond rekenen van een ontwerp, het managen van het traject met de bijbehorende spelregels tot en met de realisatie. Per blok wordt een onderdeel op hoofdlijnen behandeld en komen alle do’s en don’ts aan bod.

Wie zijn de docenten?
Ruim 20 specialisten uit de praktijk van publieke en private zijde zetten al hun kennis en ervaring in om jou te inspireren en wegwijs te maken, waaronder: Richard Reulink (IDVR Planontwikkeling & Vastgoedadvies B.V.), Françoise Dechense (DECHESNE the company BV), Marjolein van Bekhoven en Ralph van der Kooij (Loyens & Loeff), Wilco van Oosten (Inbo Architecten), Pierre van Rossum (gemeente Amsterdam), Redmar Wolf (Baker McKenzie), Phillip Smits (Blauwhoed), Pascal Sijstermans (Sumcity Advisory), Boris van der Gijp (Syntrus Achmea RE & Finance), Rob van Kalmthout (Heijmans Vastgoed), Erik Faber (Fakton), Roger Kersten (AKRO Consult), Bas van de Griendt,(Stratego Advies), Jan van Duijvendijk (Barnsteen Advocatuur), Frank Heyligers (Sumcity Advisory), Erika Samuels Brusse (SOURCE.Law), Robert Dackus (3W Real Estate), Antoinette Kemper (Rebel Group), Rutger te Grotenhuis (Rebel Finance & Transactions B.V), Sylvie Banning (Banning Projects), Leon Bobbe (de Key), Bert van Eekelen (VPR Consultants), Frank Scherrenberg (Target Result), Viviane Regout (Ymere).

De leergang wordt begeleid door de 2 hoofddocenten Françoise Dechesne (DECHESNE the company BV /NEPROM) en Hella Hendriks (Hendriks CPO/NEPROM).

Voor wie is de leergang bedoeld?
De leergang is bedoeld voor alle medewerkers van projectontwikkelingsmaatschappijen (projectontwikkelaars, planeconomen en bijvoorbeeld ook HR en marketing) en voor iedereen die bij beleggers, gemeenten, corporaties, ontwerpbureaus of adviesbureaus bij het vastgoedproces betrokken is. Naast medewerkers van NEPROM-leden zijn ook deelnemers van niet-leden, overheden en corporaties welkom. Dat draagt bij aan het wederzijdse begrip en vergroot het netwerk van de deelnemers. Deelnemers hebben naast een afgeronde HBO-opleiding minimaal twee jaar relevante werkervaring.

Casus
Tijdens de Leergang Projectontwikkeling wordt veel kennis overgedragen door praktijkdocenten. De Leergang kent geen tentamens. Om een praktische aanvulling te geven aan de opgedane theoretische kennis werk je samen met een aantal medecursisten aan een casus. De leergang wordt afgesloten met presentatie van de casus aan een jury. De casusgroepen bestaan uit 4-6 deelnemers met een zo divers mogelijke achtergrond. Bij aanvang van de leergang word je geïnformeerd over de samenstelling van jouw groep en krijg je de casus uitgereikt.
Je werkt de casus samen met je groep uit. In het tweede blok krijg je een uitgebreide toelichting op de casus en kun je alvast met je groep aan de slag. Tijdens de leergang zijn een aantal dagdelen gereserveerd voor het werken aan de casus met jouw groep. Buiten de lesblokken ga je ook aan de slag met je groep en bezoek je de locatie van de casus. Je verzamelt samen met je groep informatie en jullie doen voorbereidend werk voor het maken van een investeringsvoorstel en de presentatie van de casus. Naast de hiervoor bestemde lesblokken vergt de casus nog een redelijke tijdsinvestering.

Praktijkexcursie 
Als onderdeel van de leergang ga je een ochtend op praktijkexcursie door de stad Utrecht.

Datum, locatie en kosten
Blok 1- Zeist/ Utrecht
Woensdag 29 juli (17.00-21.30)
Donderdag 30 juli (09.30 – 21.30 uur)
Vrijdag 31 juli ( 09.30-17.30)
 
Blok 2- Breda
Woensdag 5 augustus (17.00-21.30)
Donderdag 6 augustus (09.30 – 21.30 uur)
Vrijdag 7 augustus ( 09.30-17.30)
 
Blok 3 - Zeist/ Utrecht
Woensdag 12 augustus (17.00-21.30)
Donderdag 13 augustus (09.30 – 21.30 uur)
Vrijdag 14  augustus ( 09.30-17.30)
 
Blok 4 - Zeist/ Utrecht
Woensdag 19 augustus (17.00-21.30)
Donderdag 20 augustus (09.30 – 21.30 uur)
Vrijdag 21  augustus ( 09.30-17.30)
 
Blok - De Werkplaats Zeist/ Utrecht
Vrijdag 28 augustus (09.00 - 16.00 uur)
 
Blok - Eindpresentaties Zeist/ Utrecht
Vrijdag 4 september 2020 (09.00 - 15.00 uur
 

 
Cursusprijs
De factuur voor de deelname- en verblijfkosten wordt door de NEPROM een maand voor aanvang van de opleiding verstuurd naar het opgegeven factuuradres.

Werkzaam bij NEPROM- lidbedrijf:      € 4.750,- (excl. btw en arrangementen, incl. cursusmateriaal)
Werkzaam bij overheid:                        € 5.100,- (excl. btw en arrangementen, incl. cursusmateriaal)
Werkzaam overig:                                 € 5.450, - (excl. btw en arrangementen, incl. cursusmateriaal)

Lesmateriaal
Ter voorbereiding ontvang je per post een pakket met daarin diverse boeken waaronder het Handboek Projectontwikkeling. Dit pakket wordt ongeveer een maand voor aanvang verstuurd naar het (werk)adres zoals vermeld op het aanmeldformulier.
Ook tijdens de leergang zul je nog boeken ontvangen, welke op locatie worden uitgedeeld.

Verblijfkosten
€ 1.900,- (excl. btw en excl. parkeerkosten) in totaal (voor alle overnachtingen, lunches en diners tijdens de Summercourse LPO).

Overnachtingen tijdens de opleiding
Tijdens de Leergang hebben wij voor alle deelnemers standaard voor elk blok een hotelkamer geboekt. Wanneer je daar geen gebruik van wenst te maken, verzoeken wij je vriendelijk om dit een maand voor de startdatum te laten weten. Wij kunnen dan gegarandeerd de hotelovernachting(en) kosteloos annuleren.
 
Bij last-minute annulering van een overnachting vragen wij je dit direct door te geven aan de NEPROM via opleidingen@neprom.nl Op dat moment kunnen wij bekijken of het nog mogelijk is een kamer en arrangement kosteloos te annuleren.

Cursuslocatie
Volgt nog

Interesse?
Wil je je aanmelden voor een van onze leergangen? Klik dan op de knop 'direct inschrijven ' in de rechterkolom van deze pagina. Zodra we je aanmelding hebben ontvangen, ontvang je een bevestiging van je registratie en zal er nog gevraagd worden naar je cv en motivatie.

Optie nemen?
Wil je meedoen maar wacht je nog op toestemming van je leidinggevende of wil je er nog even over nadenken? Dan kun je een optie nemen op een deelnemersplaats. Mail dan “optie nemen Summercourse LPO 124 “ naar opleidingen@neprom.nl. We houden de optie 3 weken voor je vast. Na 3 weken komt de optie te vervallen.

Inhalen
Neprom hanteert een 100% aanwezigheid waardoor je alle blokken gevolgd moet hebben om in aanmerking te komen voor het certificaat.  Bij uitzondering bestaat een (beperkte) mogelijkheid om een dagdeel of blok in te halen tijdens een van de volgende LPO rondes in 2021 (m.u.v. het laatste blok wanneer de eindpresentaties plaatsvinden). Je dient hierover in overleg te treden met de NEPROM.
Om kwaliteit van de Leergang te handhaven, zullen maximaal 2 personen per dagdeel als inhaler kunnen deelnemen. Het kan dus gebeuren dat het 6 maanden of langer kan duren voordat je het desbetreffende dagdeel of blok kunt inhalen omdat er al andere inhalers gepland staat voor het desbetreffende blok of dagdeel. We vragen je dan ook goed te overwegen of het echt niet mogelijk is om toch het blok of dagdeel te volgen.
 
Zoals staat vermeld in de algemene voorwaarden zijn er extra kosten verbonden aan het inhalen:
€ 250, - voor het inhalen van een heel blok of € 50, - per dagdeel, excl. BTW en eventuele verblijfkosten. Deze extra kosten worden berekend ongeacht de reden van verhindering. Voor het ontvangen van een certificaat van deelname is het inhalen van gemiste onderdelen verplicht. Het certificaat ontvang je dan nadat je de gemiste onderdelen hebt bijgewoond.

Coronacrisis
Tijdens deze Summercourse zullen we rekening houden met de maatregelen die vanuit het RIVM en de overheid genomen worden omtrent het coronavirus. Wij zullen dan ook bij de indeling van de lokalen en tijdens de lunches en diners voor 1,5 meter afstand zorgen.

Ben je tenminste drie jaar in dienst van de rijksoverheid? Dan is de kans groot dat je gebruik kunt maken van een scholing subsidie van maximaal €1.000! Bekijk de voorwaarden van de scholingsregeling Blik vooruit.