Nieuws
18 oktober 2018
De NEPROM zoekt een beleidsmedewerker / onderzoeker woningmarkt
Vind jij het aantrekkelijk om in de wereld van de projectontwikkeling te werken, op het snijvlak van markt en overheid? Ben je een actieve netwerker die verschillende belangen met elkaar weet te verbinden?

Vind jij het aantrekkelijk om in de wereld van de projectontwikkeling te werken, op het snijvlak van markt en overheid? Ben je een actieve netwerker die verschillende belangen met elkaar weet te verbinden? Heb je kennis van en ervaring met woningmarktonderzoek en/of -beleid? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
• Je volgt actief marktonderzoek, overheidsbeleid en wet- en regelgeving m.b.t. het wonen en informeert de leden daarover.
• Je formuleert ideeën, visies en standpunten van de NEPROM m.b.t. de woningmarkt.
• Je werkt zelfstandig aan zeer diverse dossiers en onderwerpen, in nauw overleg met collega’s, vertegenwoordigers van lidbedrijven en gesprekpartners bij overheden en collega-organisaties.
• Je benut de resultaten bij beleidsontwikkeling, belangenbehartiging en de professionalisering van de leden.
• Je initieert, begeleidt en bent nauw betrokken bij woningmarktonderzoek t.b.v. van de vereniging en de leden, je voert de nodige analyses uit en je draagt zorg voor rapportages en publicaties.

Wie zoeken wij?
• Je vindt het interessant en uitdagend om beleid en onderzoek te vertalen in concrete acties ten behoeve van de NEPROM-leden en de activiteiten die zij ondernemen.
• Je bent academisch geschoold, hebt kennis van de woningmarkt en hebt relevante werkervaring.
• Je bent flexibel en kunt goed schakelen tussen verschillende soorten werkzaamheden (strategisch en operationeel).
• Analytisch ben je sterk, je denkt oplossingsgericht en onbekende onderwerpen schrikken je niet af.
• Je bent proactief, initiatiefrijk, resultaatgericht, je kunt goed organiseren en je laat niet snel uit het veld slaan.
• Je schrijft soepel en vindt schrijven leuk.

Wat doet de NEPROM?
De NEPROM is de brancheorganisatie van projectontwikkelaars in Nederland. De ruim 60 aangesloten bedrijven zijn dé professionele opdrachtgevers voor ongeveer de helft van alle nieuwe woningen, en een groot deel van de nieuwe kantoren en winkelcentra die jaarlijks in Nederland worden gebouwd.

Wij maken ons sterk voor een eerlijk en professioneel speelveld waarbinnen vastgoedprojecten en gebiedsontwikkelingen worden gerealiseerd. Dat doen we door het verder professionaliseren van onze leden, het vergroten van de kennisontwikkeling over vastgoedontwikkeling en het behartigen van de belangen van onze leden. Wij zijn een gewaardeerd gesprekspartner namens de branche voor Rijk, provincies en gemeenten.

Wat bieden wij?
Je komt op een positie van waaruit je werkelijk een rol kunt spelen bij de ruimtelijke ontwikkeling van Nederland in het algemeen en op de vastgoedmarkt in het bijzonder. Wij bieden jou een veelzijdige en uitdagende functie. Je krijgt veel ruimte voor eigen inbreng en creativiteit. De omgeving waarin je werkt staat nooit stil en doet een groot beroep op je intellectuele capaciteiten en je talent om snel te handelen. Onze brancheorganisatie heeft een centrale plaats in het uitgebreide netwerk van toonaangevende projectontwikkelaars in Nederland en andere professionals in dit werkveld. Het bureau zelf wordt gevormd door een klein, enthousiast en collegiaal team (11 medewerkers). De sfeer is open, betrokken en collegiaal. Met een open sfeer en informele omgangsvormen. De arbeidsvoorwaarden zijn gewoon goed. Aanvangssalaris € 3200 tot € 5000 bij 40 uur per week, afhankelijk van ervaring. Een aantal jaar bij de NEPROM werken is, als je dat wilt, een uitstekende springplank gebleken om daarna bij een van de leden of elders in de wereld van het vastgoed aan de slag te gaan.

Hoe leren wij jou kennen?
Stuur ons zo spoedig mogelijk (in elk geval voor 15 november) een e-mail met een overtuigende motivatie en je cv. Die e-mail kun je richten aan Jan Fokkema, directeur (070 386 62 64). Voor meer informatie kun je ook bij hem terecht. 

De eerste ronde sollicitatiegesprekken hebben we gepland op 27 november. De tweede ronde op 4 december. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.