Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
5 april 2023
Gids ‘Natuurinclusief ontwikkelen’
Synchroon, Vogelbescherming Nederland en Nest Natuurinclusief hebben vanuit ontwikkelaarsperspectief een gids geschreven om natuurinclusief ontwerpen en bouwen makkelijk en inzichtelijk te maken.

Synchroon, Vogelbescherming Nederland en Nest Natuurinclusief hebben hun krachten gebundeld en de gids 'Natuurinclusief ontwikkelen' geschreven. Deze gids staat vol met praktische tips en checklists om een natuurinclusief te ontwikkelen en bouwen.

Met natuurinclusief ontwikkelen kun je ecologische, sociale én vastgoedwaarde creëren. Door vanaf de eerste stap rekening te houden met mogelijkheden, onmogelijkheden en (wettelijke) verplichtingen voor natuur, wordt vertraging later in het proces voorkomen.

Deze gids maakt het voor iedereen die bezig is met de ontwikkeling van onze leefomgeving gemakkelijk en inzichtelijk om voor en met de natuur te ontwerpen en te bouwen. De gids bevat een handreiking die voor elke fase van het ontwikkelproces de stappen en ontwerpkeuzes inzichtelijk maakt. De maatregelen per doelsoort laten zien welke habitatwensen elk dier heeft, om de juiste leefomstandigheden te kunnen creëren.


https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/synchroon.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/synchroon.jpg

Tags