Skip Navigation LinksOpleidingen

22ea2e54-d7f2-4817-9fa1-4777d9c07c83
Opleiding
14 september 2023
Juridische en Fiscale Aspecten van Projectontwikkeling 2023

In deze cursus maken docenten je wegwijs in de meest elementaire en belangrijkste aspecten van het contractenrecht en de bouwregelgeving, met de focus op de projectontwikkelingspraktijk.

1251963c-0c46-4f83-afac-960e81943a21

Als niet juridisch geschoolde medewerker bij een projectontwikkelaar is het soms lastig de risico’s of gevolgen van juridische kwesties goed in te schatten. In deze cursus maken docenten je wegwijs in de meest elementaire en belangrijkste aspecten van het contractenrecht en de bouwregelgeving, met de focus op de projectontwikkelingspraktijk. Je leert waar je bij een project op moet letten, waar de juridische en fiscale valkuilen zitten en hoe je jezelf het beste tegen de risico’s kunt indekken.

Wat is het doel van de cursus?
Het is niet de bedoeling om een 'halve jurist' van je te maken. Deze efficiënte cursus gaat niet dieper dan nodig en is overzichtelijk qua tijd. Het gaat erom dat je met de basiskennis die je in deze cursus opdoet binnen je vakgebied (nog) beter in staat zult zijn om de risico’s te signaleren en te beheersen.
Er is tijd om vragen te kunnen stellen en zodoende om in je eigen werksituatie beter toe te passen.

Inhoud van de cursus
In deze 2,5 daagse cursus maken docenten je wegwijs in de meest elementaire en belangrijke aspecten van het contractenrecht en de bouwregelgeving, met de focus op de projectontwikkelingspraktijk. Je leert waar je bij een project op moet letten, waar de juridische en fiscale valkuilen zitten en hoe je jezelf het beste tegen de risico’s kunt indekken. Deze cursus wordt, net zoals in 2022, begeleid door hoofddocent Karen Quist van Quist Legal. 

De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:

 • Fiscale Aspecten, door René van der Paardt (AKD)
 • Grondverwerving en samenwerken met gemeenten en Opdrachtverstrekking aan  de aannemer, door Georg Huith (Croon Advocaten)
 • Verkoop aan de consument, door Laurens van den Eijnden (BPD) 
 • Verkoop aan de belegger, door Karen Quist (Quist Legal)
 • Kostenverhaal en financiële bijdragen onder de Omgevingswet, door Joost Hoekstra (Straatman Koster Advocaten)
 • Wet kwaliteitsborging publiekrechtelijk, door Peter de Haan (PDH Advocatuur)
 • Omgevingsrecht, door Erika Samuels Brusse (HBR Advocaten)

Voor wie is de cursus bedoeld?
De cursus is bedoeld voor de niet juridisch geschoolde medewerkers bij een projectontwikkelaar, zoals bijvoorbeeld projectmanagers, commercieel managers, financieel managers, medewerkers marketing en verhuur en technisch medewerkers. Er zijn 20 tot maximaal 25 plaatsen beschikbaar.

Praktische informatie

 • Data: 14, 21 en 28 september (halve dag)
 • Locatie: Crowne Plaza Hotel te Utrecht
 • Kosten voor NEPROM-leden en overheid: € 1.250- per persoon (excl. btw)
 • Kosten voor niet-NEPROM leden: € 1.550,- per persoon (excl. btw)  
 • De kosten zijn inclusief koffie/thee en lunches.

Aanmelden
Heb je interesse in deelname? Meld je dan aan via de groene knop ‘Registreer je hier’. NEPROM-leden en deelnemers vanuit de overheid hebben voorrang op deze cursus. Om de mix tussen de deelnemers/bedrijven te waarborgen accepteren wij maximaal twee personen van hetzelfde bedrijf.

Voor vragen kan je contact opnemen met Yvonne Wigchert, y.wigchert@neprom.nl of via opleidingen@neprom.nl.

079b1f44-f834-4747-aa55-d7a5f7d03f9a
Downloads
Geen downloads beschikbaar...