Skip Navigation LinksOpleidingen

23ee0e80-53ff-446a-a087-06fe04befd81
Opleiding
26 september 2023
Participatie voor vastgoedprofessionals
De tweedaagse cursus Participatie voor vastgoedprofessionals is bedoeld voor iedereen die vanuit zijn of haar functie te maken heeft met participatievraagstukken. Verschillende professionals nemen je mee in de do’s en dont’s tijdens een participatietraject. Het programma is afwisselend en energiek.
b166cf49-6b88-4313-9f13-7f503fb29ceb

Wat is het doel van de cursus?
Met de komst van de Omgevingswet krijgen vastgoedprofessionals steeds vaker te maken met participatievraagstukken. Na afloop van de cursus Participatie weet je:
o    Waarom participatie nodig is en vooral ook waarom en wanneer het waardevol is om in te zetten;
o    Welke onderdelen vanuit de Omgevingswet verplicht zijn;
o    Welke vormen van participatie er zijn en wanneer je welk niveau inzet;
o    Wat jouw rol als ontwikkelaar/initiatiefnemer is in participatieprocessen en wat de rol is van andere partners in het proces, zoals gemeenten; 
o    Waar je op moet letten als je een participatietraject uitvoert (of laat uitvoeren) en wat wel en niet werkt.

Inhoud van de cursus
Met de komst van de Omgevingswet krijgen vastgoedprofessionals steeds vaker te maken met participatievraagstukken. Veel gemeenten werken nu al in de geest van de wet en leggen de verantwoordelijkheid voor het doorlopen van een participatietraject bij de vastgoedpartij als initiatiefnemer neer. Dat is positief. Een participatietraject doorlopen kan veel opleveren. Het kan zorgen voor een beter plan en soepele besluitvorming. Het is – als je het zorgvuldig insteekt – vooral ook leuk om te doen.
 
Hoe doe je dit goed als initiatiefnemer? Wat komt er allemaal bij kijken, waar moet je rekening mee houden, wie heeft welke rol en wat zijn de do’s en dont’s als je een participatietraject gaat starten? Dit soort vragen komt aan bod tijdens deze praktijkgerichte 2-daagse cursus Participatie voor vastgoedprofessionals.
 
Deelnemers kunnen casussen die in hun werksituatie spelen voorafgaand aan de cursus indienen. De docenten zullen tijdens de cursus aandacht besteden aan deze vraagstukken. 

Opzet van de cursus
De NEPROM organiseert deze cursus wederom in prettige samenwerking met De Wijde Blik, hét bureau voor gebiedscommunicatie met zeer veel ervaring in participatietrajecten. Deelnemers leren van professionals die komen spreken én van elkaar. Het programma is afwisselend en energiek. Een combinatie van luisteren en doen. Sprekers die we uitnodigen zijn van hoog niveau en we bieden een combinatie aan van theorie en vooral praktijk.
Voor wie is de cursus bedoeld?
De cursus is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in de wereld van het vastgoed en vanuit zijn of haar functie te maken heeft met participatievraagstukken. Er zijn 20 plaatsen beschikbaar. 

Praktische informatie

  • Cursus Participatie voor Vastgoedprofessionals
  • Locatie: BaseCamp Nijverheidsweg 16A, Utrecht
  • Data: dinsdag 26 september en dinsdag 10 oktober 2023
  • Deelname bedrag leden: € 1.100,-
  • Deelname bedrag overheid: € 1.100,-
  • Deelname bedrag niet-leden: € 1.400,-
  • De kosten zijn inclusief koffie/thee en lunches.
  • Programma volgt op een later tijdstip

Aanmelden
Heb je interesse in deelname? Meld je aan via de groene knop 'Registreer je hier'. NEPROM-leden en deelnemers vanuit overheid hebben voorrang op deze cursus. 

ccd39049-af97-44ca-928d-dd25a1c1abf2