Handjes tekort? Slimmer samenwerken aan de uitdagingen in gebiedsontwikkeling!
Capaciteitstekorten vormen steeds vaker een vertragende factor in gebiedsontwikkeling. In deze sessie krijgen gemeenten en marktpartijen praktische handvatten om hier slim en doelgericht mee om te gaan.
Maarten Hoorn (Platform31) laat zien welke oorzaken van capaciteitstekorten er zijn en presenteert een waaier aan oplossingsrichtingen. Vervolgens maken we de link naar de praktijk van alledag met één concrete oplossingsrichting. We weten allemaal dat we er niet zomaar extra handjes bij toveren. Dus is het zaak mensen en middelen die we wel hebben zo slimmogelijk in te zetten. Een treffend voorbeeld hiervan is de 100-dagen aanpak, die de initiatieffase van een project flink kan versnellen.
De gemeente Breda heeft deze aanpak samen met ontwikkelaars Maas Jacobs en NBU toegepast in het project Blossom. Kris Maas (Maas Jacobs), Thijs Voesenek (NBU) en Kjel Keulemans (gemeente Breda) delen de succesfactoren voor deze aanpak. En zij vertellen hoe dit na die eerste 100 dagen doorwerkt in het vervolgproces.
Met de deelnemers verkennen we wat er nodig is om deze aanpak veel breder te omarmen en echt verschil te maken.