Skip Navigation LinksArtikel

DVDP-Nieuws
28 maart 2019
De inclusieve stad: wat is dat, hoe doe je dat?
Voor veel mensen zijn steden interessant plekken om te wonen. Om te werken, voor het vertier en om andere mensen te ontmoeten. Verschillende leefstijlen dragen bij aan een levendige omgeving. Maar als de toegankelijkheid van de stad onder druk komt te staan, dan dreigt de diversiteit te verdwijnen en verliezen steden hun veerkracht.

Een gemengde stad is geen vanzelfsprekendheid. Er is inzet nodig om verschillende groepen daar binnen een plek te geven. Zeker met die grote druk op de stedelijke woningmarkt, waardoor mensen met een smalle beurs minder gemakkelijk de stad binnen kunnen komen. Naast inclusiviteit is ook exclusiviteit voor de stad van belang. Hoe zorg je er voor dat (bijna) iedereen zich kan identificeren met de stad en daar ook een plekje kan vinden? Daar ligt een taak voor overheden, maar ook voor marktpartijen en bewoners zelf. Wat kun jij bijdragen? Wat vind jij geslaagde plekken van inclusiviteit?

Tijdens deze sessie ga je met elkaar in kleine groepen onder leiding van JaapJan Berg (Berg-plaats, moderator, journalist) ) aan de slag met de inclusieve stad. Hilde Blank, (stedenbouwkundige/eigenaar bureau BVR en directeur Concepts van AM) leidt het onderwerp in. Daarnaast deelt ze de belangrijkste inzichten uit  de prijsvraag die AM heeft uitgeschreven onder architecten, ontwerpers en creatieve geesten naar innovatieve ideeën voor de inclusieve stad ‘AM I Included?’ Gezamenlijk wordt de sessie afgesloten met een gezamenlijke conclusie over de inclusieve stad.​​​
https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/dvdp/inclusieve_stad.jpg