Skip Navigation LinksArtikel

DVDP-Nieuws
8 februari 2019
Samenwerking over organisatiegrenzen

Sandra Schruijer geeft  tijdens de Dag van de Projectontwikkeling op 16 mei een interactieve lezing waarbij zij zal ingaan op de vraag waarom samenwerking over organisatiegrenzen lastig is, ook al lijkt het op papier zo gemakkelijk. Vanuit een psychologisch perspectief zal zij uitleggen waarom omgaan met verschil, kenmerkend voor samenwerking, een hele uitdaging is. ​Het kapitaliseren op verschil is juist essentieel voor succesvolle samenwerking. Sandra bespreekt de spanningen die inherent zijn aan samenwerking, maar schetst ook de voorwaarden die nodig zijn om samenwerkingsrelaties te ontwikkelen. Het aangaan van conflict is hierbij noodzakelijk.

Sandra Schruijer is directeur van Professional Development International BV, actief op het gebied van actie-onderzoek, organisatie-advies, groepsdynamiek en –begeleiding, en professionele ontwikkeling. Daarnaast is Sandra hoogleraar Organisatiewetenschap aan het Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap, Universiteit Utrecht. Tevens is zij hoogleraar Organisatiepsychologie aan Tias School for Business and Society, Universiteit van Tilburg. Haar onderzoek betreft de dynamiek van interorganisationele samenwerking (werken met diversiteit, vertrouwen, conflict). Zij verzorgt onderwijs op gebied van samenwerking, groepsdynamiek en organisatie-ontwikkeling. 

https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/dvdp/Sandra-Schruijer-sessieartikel.jpg, https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/dvdp/Sandra-Schruijer-sessieartikel.jpg

Downloads

​​