Skip Navigation LinksArtikel

DVDP-Nieuws
21 april 2022
Op expeditie naar de ontketende toekomst met spreker Ruud Veltenaar

 De tijd van nadenken en plannen maken is echt voorbij. Aan de horizon tekent zich steeds nadrukkelijker een draconische ecologische en sociale crisis af die onze welvaart en welzijn de komende decennia diep dreigt te ontwrichten. Hoe kunnen we het tij nog keren en welke rol is er weggelegd voor de overheid, het bedrijfsleven en de samenleving? Waar liggen de kansen die we nu niet zien en welke olifanten moeten we nu echt gaan duiden en omarmen om de noodzakelijke en onomkeerbare transities in goede banen te leiden?

Veltenaar is filosoof, TEDx-spreker, schrijver, bevliegeraar, buitengewoon hoogleraar en sociaal bewogen impact investeerder. Tijdens zijn plenaire bijdrage biedt hij duidelijkheid over de toekomst en verschaft hij concrete hoop op een betere wereld. Hoe worden we als maatschappij en samenleving Netto Positief, het volgende station na Net Zero? Volgens Veltenaar is een circulaire of regeneratieve economie slechts een kuur tegen de waan van de dag, net zoals het vertrouwen van eco-modernisten in exponentiele technologieën. Hoe creëren we een wereld waarnaar bijna iedereen verlangt. Een wereld die functioneert binnen de grenzen van onze planeet en met een economie die werkt voor iedereen in plaats van andersom.

Tijdens de plenaire-sessie schets Veltenaar onze grootste uitdagingen en draagt hij op hoofdlijnen vitale ideeën en oplossingen aan voor de wereld van morgen. Tijdens zijn workshop zal Veltenaar de thema's verder verdiepen en concrete denkkaders en pragmatische acties aandragen die we direct in ons leven en werk kunnen integreren.


https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/ruudveltenaar1.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/ruudveltenaar1.jpg